Συμμετοχή στη Δράση ""BOOKWAVE 2015""

Συμμετοχή στη Δράση ""BOOKWAVE 2015""

Νοε 30, 2015
Για άλλη μια χρονιά το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2015.

Για άλλη μια χρονιά το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2015. H δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all και έχει συνδιοργανωτές το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Βασικός σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι η υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Έτσι, το  Library4all  λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται μέσω του Library4all είναι καινούρια, ή σε άριστη κατάσταση, και προέρχονται συνήθως από δωρέες ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων.

Η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού δραστηριοποιήθηκε, και φέτος, έντονα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, κυρίως, του Νηπιαγωγείου. Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν, με τη βοήθεια των μελών του Μαθητικού Συμβουλίου, και στάλθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη με την ευχή και την ελπίδα να φέρουν και άλλα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από μικρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν καλές αναγνωστικές συνήθειες. 

Το παρακάτω μήνυμα, από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επιβεβαιώνει πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση:

«"Η ισχύς εν τη ενώσει". Αυτά τα λόγια επισφραγίζουν τη συμμετοχή του Μποδοσάκειου Διδακτηρίου στο bookwave 2015. Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών βρίσκεται και φέτος δίπλα μας για τρίτη συνεχή χρονιά. Το ευχαριστούμε θερμά για την τόσο ζεστή συνεργασία και τη γενναιόδωρη στήριξή του!».

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη δράση!

Επιστροφή