Διάκριση σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχης

Διάκριση σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχης

Οκτ 13, 2015
5.000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «5.

5.000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

 Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «5.000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε η βράβευση των νικητών του ομώνυμου διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. Ανάμεσα στους νικητές ήταν και δυο μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, η Νικόλ Μακρή της 4ης τάξης και η Έλια Λαμπρινοπούλου της 5ης τάξης.

Το Μουσείο διοργανώνει για τρίτη χρονιά  διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή έργων που θα κοσμούν τις αφίσες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του. Φέτος επιλέχτηκαν 30 έργα, αριθμός συμβολικός, μιας και το Μουσείο, το 2016, συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το κεφάλι ενός μαρμάρινου κυκλαδικού ειδωλίου που χρονολογείται ανάμεσα στο 2.800 και 2.300 π.Χ. Με ζωγραφική, κολάζ και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν 5.000 πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια τα οποία κατέκλυσαν τις αίθουσες του Μουσείου.

Συγχαρητήρια στις δύο νικήτριες, αλλά και σους υπόλοιπους μαθητές μας που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό!

Επιστροφή