Βράβευση Μαθητών της 1ης τάξης σε Διαγωνισμό για την Κύπρο

Βράβευση Μαθητών της 1ης τάξης σε Διαγωνισμό για την Κύπρο

Ιουν 29, 2015
Το τμήμα 1α του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του κ. Ε. Μαππούρα, έλαβε μέρος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα/ Διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια - Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…».

Το τμήμα 1α του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του κ. Ε. Μαππούρα, έλαβε μέρος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα/ Διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια  - Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…». Συνδιοργανωτές του Εκπαιδευτικού Πρoγράμματος / Διαγωνισμού ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Διαγωνισμό συμμετείχαν 420  σχολεία  από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες.

Στόχοι του προγράμματος αυτού ήταν ανάμεσα σε άλλους να:

  • γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων τον Κυπριακό Ελληνισμό.
  • εκφραστούν δημιουργικά ως προς το Κυπριακό πρόβλημα με όποιον τρόπο επιθυμούν.
  • κατανοήσουν και διεκδικήσουν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας. 

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε  μαθητές Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι δημιουργίες των μαθητών  του 1α με αφορμή το Κυπριακό πρόβλημα βραβεύτηκαν στο σύνολό τους. Αναλυτικότερα οι διακρίσεις των μαθητών μας ήταν:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ: Λευτεριά, ομαδικό ποίημα

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ:  Ήτανε ένα καράβι που το λέγαν «Λευτεριά»,   ομαδικό παραμύθι

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΦΙΣΑΣ: Βραβεύτηκε η αφίσα των μαθητών Κωνσταντίνου Κακουλίδη και Ανδρέα Καρβέλα που αναπαριστούσε το λιμανάκι της Κερύνειας και συνοδευόταν από απόσπασμα μεσαιωνικού χρονικογράφου της Κύπρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
Η βράβευση των μαθητών και της εκπαιδευτικού έγινε τον Μάιο στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στο Θέατρο του Σχολείου μας από τον Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Λ. Ζάχο.

 

Επιστροφή