Βράβευση μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ""Γαλλοφωνία 2015""

Βράβευση μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ""Γαλλοφωνία 2015""

Μαρ 18, 2015
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FRANCOPHONIE 2015Στις 11 Μαρτίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης των Γαλλικών του κ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FRANCOPHONIE 2015

Στις 11 Μαρτίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης των Γαλλικών του κ. Γ. Βλόνταρτζικ του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015, που οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα. Φέτος υπήρξαν 5.000 συμμετοχές.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Πρόσκληση σε ταξίδι- Πρόσκληση στην Ελλάδα». Οι  μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα ενημερωτικό έντυπο με αποδέκτη μία τάξη Γάλλων μαθητών της ηλικίας  τους,  που σχεδιάζει να επισκεφθεί την πόλη, το χωριό, την περιοχή τους.

Τα έργα ήταν συλλογικές δημιουργίες των μαθητών του τμήματος και έπρεπε να περιλαμβάνουν τρεις από τις δέκα γαλλόφωνες λέξεις που είχαν οριστεί για τη φετινή χρονιά, οι οποίες ήταν: Amalgame, Bravo ,Cibler , Grigri, Inuit, Kermesse, KitschSérendipité, Wiki, Zénitude . Τα παιδιά δημιούργησαν ένα χάρτινο ψηφιδωτό, με το οποίο προσκαλούσαν τους Γάλλους φίλους τους και τους έδιναν οδηγίες, συμβουλές και προτάσεις για μια ευχάριστη και δημιουργική διαμονή στην Αθήνα γεμάτη εκπλήξεις.

Τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν είναι:

Στέλλα Αναστασιάδη  Δημήτρης Μαύρος
Γιάννης Βελισσαρίου  Ειρήνη Μελετοπούλου
Παναγιώτης Βουλπιώτης  Δάφνη Μητσοτάκη
Γιάννης Δούκας  Άγγελος Μιχαλόπουλος
Αφροδίτη Ιωαννίδου  Άννα Μπούρα
Γιώργος Κεραμιδάς  Ειρήνη Ρέτσου
Κατερίνα Κοντολέων  Φίλιππος Σταυριανός
Έρση Μαρτάκου  Χρήστος Ταμπουρατζής

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους!

 

Επιστροφή