Βράβευση μαθητών σε Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Βράβευση μαθητών σε Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Σεπ 29, 2014
Στον Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά 6-12 χρονών«Ζωγράφισε την αφίσα των παιδικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης»,

Στον Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά 6-12 χρονών

«Ζωγράφισε την αφίσα των παιδικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης», βραβεύτηκαν τα έργα των μαθητών μας: Γιώργος Πολίτης (3στ), Αλέξανδρος Αίσωπος (3δ), Γιώργος Κυριαζής (3στ), και Μαριλένα Καμπάνη (5στ). Οι τέσσερις μαθητές, μαζί με το βραβείο και τη δημοσίευση της αφίσας τους στον ιστότοπο του Μουσείου, κέρδισαν και δωρεάν συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Πρωταγωνιστής στα έργα των παιδιών είναι ο Εγείρων πρόποσιν! Ένα από τα σπάνια κυκλαδικά αγαλματάκια, γιατί δεν είναι  ακίνητο και δεν έχει διπλωμένα τα χέρια. Αντίθετα,  κάθεται στο σκαμνί του, κρατάει ένα ποτήρι και εύχεται «Στην υγεία μας!».

Οι μαθητές έπρεπε να διαλέξουν  χρώματα και υλικά της αρεσκείας τους και να ζωγραφίσουν τις αφίσες τους. Ήταν ελεύθεροι να του φορέσουν ρούχα, καπέλο, γυαλιά, να τον μετατρέψουν σε μουσικό όργανο, στοιχείο της φύσης, να τον στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα, δηλαδή να του δώσουν την προσωπική τους σφραγίδα!

 Συγχαρητήρια στους τέσσερις νικητές αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

 

 

 

 

 

 

 

    

Επιστροφή