Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Αυγ 28, 2014
Στο Σχολείο μας, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε στο Θέατρο την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Όλοι οι μαθητές της 5ης τάξης εργάστηκαν στο μάθημα

Στο Σχολείο μας, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε στο Θέατρο την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Όλοι οι μαθητές της 5ης τάξης εργάστηκαν στο μάθημα της Πληροφορικής πάνω στο Διαδίκτυο, εστιάζοντας ανά ομάδες σε δύο θεματικούς άξονες: οι δυνατότητες του διαδικτύου και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του. Η εργασία των μαθητών στηρίχτηκε στη χρήση πολυμεσικών εφαρμογών όπως, προγράμματα για τη δημιουργία ψηφιακών κόμικ, ψηφιακές βιντεοσκοπήσεις και επεξεργασία τους, συμπλήρωση και επεξεργασία ερωτηματολογίων στην πλατφόρμα του CMS. Eπίσης, οι μαθητές της 1ης και 2ας δημοτικού δημιούργησαν ύστερα από κάλεσμα του saferinternet.gr πρωτότυπα ποιήματα που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους.

Αντιπροσωπεία των μαθητών της 5ης τάξης παρουσίασε στο Θέατρο, σε όλους τους μαθητές του Σχολείου, από την 1η μέχρι την 6η τάξη, τα αποτελέσματα των δράσεων αλλά και της έρευνας που διεξήγαγαν. Αρχικά, οι εκπρόσωποι, ένας από κάθε τμήμα της 5ης τάξης, μίλησαν για τις δυνατότητες του διαδικτύου. Στη συνέχεια παρουσίασαν τα  βίντεο, τα κόμικ και τα σλόγκαν που κατασκεύασαν όλοι οι συμμαθητές τους. Έπειτα, τα παιδιά παρουσίασαν το ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Στο τέλος, εκπρόσωπος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος του Σχολείου μας μίλησε στα παιδιά για τον διαδικτυακό εκφοβισμό με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωσή τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα δύο ποιήματα που δημιούργησαν οι μαθητές της 1ης και 2ας δημοτικού του Σχολείου μας εμπλούτισαν την «Ποιητική Συλλογή για το Διαδίκτυο» που εξέδωσε το saferinternet.gr και στην οποία συμμετέχουν με ποιήματά τους πολλοί ακόμα μαθητές από άλλα σχολεία της Ελλάδας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα ποιήματα των παιδιών:

 

Διασκέδαση... με προσοχή!  Γιατί έχω εγώ μυαλό!
Έχω μια παρέα πολύ ξεχωριστή, Κίνδυνοι υπάρχουν σοβαροί,
το φιλαράκο μου, τον υπολογιστή! το διαδίκτυο θέλει προσοχή!
Όταν διασκεδάζω σε σελίδες παιδικές, Με αγνώστους δε μιλώ,
 δεν ξεχνιέμαι πολλή ώρα σε αυτές! τα στοιχεία μου κρατώ,
Μέσα στην οθόνη ίσως κρύβεται κακό, κι άμα μήνυμα θα δω,
την πόρτα δεν ανοίγω σε λύκο πονηρό!                          στους γονείς μου θα το πω!
τάξη 2α Τα "δωράκια" τους δε θέλω,
  γιατί έχω εγώ μυαλό!
  τάξη 1η

 

Η συμμετοχή των παιδιών της 1, 2ας και 5 δημοτικού στο σύνολο της δράσης ήταν ενθουσιώδης και οι μαθητές του Σχολείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επιστροφή