Πρώτο Βραβείο στο Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Πρώτο Βραβείο στο Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Αυγ 28, 2014
Οι μαθητές του έκτου τμήματος της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, έλαβαν το πρώτο βραβείο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το μήνα Φεβρουάριο.

Οι μαθητές του έκτου τμήματος της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, έλαβαν το πρώτο βραβείο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το μήνα Φεβρουάριο. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η Ροζέτα, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος που βρισκόταν σε κατάσταση νάρκης από το 2011, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το διάστημα μέσα από το πρόγραμμα της Αστρονομίας που αποτελεί κομμάτι της ύλης των Φυσικών Επιστημών για όλους τους μαθητές της έκτης δημοτικού και διδάσκεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας του CMS. Από εκεί λοιπόν, πληροφορήθηκαν για το διαγωνισμό και τις προϋποθέσεις του. Συζήτησαν και έμαθαν για τη Ροζέτα και δούλεψαν ο καθένας πάνω στο δικό του σχέδιο εργασίας, για ένα διάστημα δύο εβδομάδων, με σκοπό τη δημιουργία μιας κατασκευής ή ζωγραφιάς που να προσομοιάζει στη Ροζέτα.

Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ροζέτα είναι και πάλι ενεργή με σκοπό να ανακαλύψει τα μυστικά της εξέλιξης του ηλιακού συστήματος από την γέννησή του, χάρη στην ανάλυση του κομήτη 67Ρ Τσουριούμοφ/ Γερασιμένκο, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει αυτό το καλοκαίρι, πριν τον ακολουθήσει στο διάστημα έως τα τέλη του 2015.

Τα έργα των παιδιών φωτογραφήθηκαν και οι φωτογραφίες στάλθηκαν ταχυδρομικά στην ESA που εδρεύει στην Ιταλία. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος όταν ανακοινώθηκε στο site της ESA η απονομή του πρώτου βραβείου και όταν κάποια από τα έργα ανέβηκαν στον ιστότοπό της. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έστειλε επίσης αναμνηστικά δώρα στα παιδιά, πράγμα που έδωσε σε όλα ιδιαίτερη χαρά.

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Επιστροφή