Συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014, της Action Aid

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014, της Action Aid

Ιουλ 1, 2014
Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε και τη φετινή χρονιά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014, της Action Aid.

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε και τη φετινή χρονιά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014, της Action Aid. Με το σύνθημα «Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο», ενεργοποιήθηκαν όλοι οι δάσκαλοι και οι  μαθητές του Σχολείου και οργανώθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στα 36 τμήματα.

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν: συζήτηση και προβληματισμό για το πανανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση και ειδικότερα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, επίσης για τις ειδικές συνθήκες που μπορούν να δυσχεραίνουν ή και να απαγορεύουν τη φοίτηση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και για το πολλαπλό όφελος που προκύπτει από την εκπαίδευση όλων των παιδιών. Και τα 36 τμήματα ζωγράφισαν τις φιγούρες τους, διατύπωσαν συνθήματα γύρω από το κεντρικό θέμα και έφτιαξαν συνθέσεις στα ταμπλό των τάξεων. Επίσης,  ένα τμήμα της 6ης τάξης και ένα τμήμα της 1ης τάξης συνεργάστηκαν και δούλεψαν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, ηλεκτρονικές και μη, με αφετηρία το βιβλίο «Φίλοι; … φως φανάρι» της Φ. Αλεξοπούλου Πετράκη. Οι μαθητές συζήτησαν για τη διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και κυρίως για την αληθινή φιλία που δεν περιορίζεται από δυσκολίες, ειδικές συνθήκες ή ειδικές ανάγκες.

Επιστροφή