Βράβευση από την Ένωση ""Μαζί για το Παιδί""

Βράβευση από την Ένωση ""Μαζί για το Παιδί""

Ιουν 24, 2014
Βράβευση του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνώναπό την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ως ένα από τα σχολεία που έχουν αγκαλιάσει το έργο της.

Βράβευση του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

 

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ως ένα από τα σχολεία που έχουν αγκαλιάσει το έργο της. Η βράβευση έλαβε χώρα την Τετάρτη 30 Απριλίου, στην Παλαιά Βουλή, και αφορούσε τις δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2012 – 2013. Το Σχολείο μας εκπροσώπησε ο Διευθυντής, κ. Λουκάς Ζάχος.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» υποστηρίζει, ενισχύει και επεκτείνει τις δραστηριότητες 10 κοινωφελών φορέων που έχουν όλοι ως στόχο την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και κυρίως παιδιών που έχουν για διάφορους λόγους ανάγκη οικονομικής και ψυχοκοινωνικής καθοδήγησης. Επίσης ενισχύει περίπου 80 ακόμη φορείς που ασχολούνται με την παιδική προστασία και κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Το πρόγραμμα της Ένωσης «Γίνε και εσύ κομμάτι της καρδιά μας», υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας την περσινή χρονιά και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από έντυπα (ηλεκτρονικά και μη) αλλά και από σχετικές ομιλίες, για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης αλλά και για την αξία της εθελοντικής προσφοράς και παροτρύνθηκαν να αναλάβουν και οι ίδιοι εθελοντικές δράσεις μέσα στο σχολικό τους περιβάλλον. Το Μαθητικό Συμβούλιο του Σχολείου μας ετοίμασε παρουσίαση με θέμα τον Εθελοντισμό και ενημέρωσε όλους τους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης για τη διαχρονική αξία αλλά και για την αναγκαιότητα του εθελοντισμού στις μέρες μας. Τέλος, με ένα μικρό – συμβολικό αντίτιμο, οι μαθητές αγόρασαν το βραχιολάκι «Μαζί για το Παιδί» και έτσι αισθάνθηκαν ακόμα περισσότερο μέλη της οικογένειας των εθελοντών της Ένωσης, διαδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού στην οικογένεια και στους φίλους τους.  

Επιστροφή