Βράβευση Μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Γαλλοφωνία 2014»

Βράβευση Μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Γαλλοφωνία 2014»

Μαϊ 4, 2014
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης των Γαλλικών της κ. Ν. Βουζούκου του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκαν στην κατηγορία «τραγούδι» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Γαλλοφωνία 2014».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης των Γαλλικών της κ. Ν. Βουζούκου του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκαν στην κατηγορία «τραγούδι» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Γαλλοφωνία 2014». Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.

 

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Καρτ Ποστάλ της Μεσογείου». 21Gallofonia20142Οι μαθητές και οι μαθήτριες  έπρεπε να δημιουργήσουν μια «καρτ ποστάλ» για να στείλουν ένα μεσογειακό χαιρετισμό σε ένα φανταστικό ή πραγματικό φίλο τους και να εξηγήσουν γιατί το τοπίο – θέμα της καρτ ποστάλ είναι πολύτιμο και ιδιαίτερο για αυτούς. Το έργο που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ήταν μια ηλεκτρονική καρτ ποστάλ στην οποία τραγουδούν σε γαλλικό στίχο το τραγούδι του Μ. Χατζιδάκη, «Έλα σε μένα».

Η βράβευση έγινε στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, στις 12 Μαρτίου 2014,  στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία.

Επιστροφή