Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ανάγνωσης

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ανάγνωσης

Μαϊ 4, 2014
WORLD READ ALOUD DAY Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, γιορτάσαμε στο Σχολείο μας την World Read Aloud Day, μια δράση που έχει παγκόσμια εμβέλεια.

WORLD READ ALOUD DAY

 

 Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, γιορτάσαμε στο Σχολείο μας την World Read Aloud Day, μια δράση που έχει παγκόσμια εμβέλεια. Πιο συγκεκριμένα,  τα τμήματα 1στ της κ. Ε. Κανελλοπούλου και 2ε της κ. Μ. Παπασταμάτη συμμετείχαν από κοινού σε μια μεγάλη δράση, ο σχεδιασμός και η οργάνωση της οποίας έγινε από τις εκπαιδευτικούς των δυο τμημάτων με την πολύτιμη συμπαράσταση της Διεύθυνσης. Η δράση αυτή  ενέπλεξε πολλά μέλη της σχολικής μας  κοινότητας με στόχους να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη δύναμη των λέξεων, να δημιουργήσουμε μια κοινότητα από δραστήριους αναγνώστες, και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη γραφή και στην ανάγνωση. 

Οι μικροί αναγνώστες επισκέφτηκαν ενήλικες που εργάζονται στο Σχολείο μας – μέλη της Διεύθυνσης, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους, διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, εργαζόμενους στην καθαριότητα - και τους διάβασαν τις ιστορίες τους. Όλοι χάρηκαν που τους επισκέφτηκαν οι μικροί μαθητές και ξεκίνησαν τόσο όμορφα και διαφορετικά τη μέρα τους. Οι μαθητές, όταν τέλειωναν με επιτυχία το διάβασμα, έπαιρναν από τα χέρια του ακροατή το δίπλωμά τους. 

  Παρόμοιες δράσεις έγιναν και με τα τμήματα 4 EFL της κ. Λ. Τζανουδάκη και 2 ESL της κ. Φ. Καφετζοπούλου. Οι μαθητές του πρώτου τμήματος, αφού ενημερώθηκαν για τους στόχους της δράσης, δανείστηκαν βιβλία και διάβασαν σελίδες της επιλογής τους. Στο δεύτερο τμήμα οι μαθητές επεξεργάστηκαν Nursery Rhymes της Beatrix Potter με θέμα τα ζώα, έκαναν εξάσκηση στο σχολείο και στο σπίτι στην ανάγνωση και απήγγειλαν τα ποιήματά τους στο Διευθυντή, σε εκπαιδευτικούς  και σε συμμαθητές τους. Όλοι οι μαθητές των δύο τμημάτων πήραν επίσης αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής ήταν πολύ δυνατό και πέρασε με πολύ εύστοχο και δημιουργικό τρόπο στα παιδιά και τους ενήλικες του Σχολείου μας. 

Συγχαρητήρια σε όλους για την οργάνωση και τη συμμετοχή!

Επιστροφή