Επίσκεψη μαθητών της Α΄ και της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στο Άγιον Όρος

Επίσκεψη μαθητών της Α΄ και της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στο Άγιον Όρος

Απρ 29, 2014
Είκοσι μαθητές της Α΄ και της Β΄Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν σε προσκυνηματική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Άγιον Όρος από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2014.

Είκοσι μαθητές της Α΄ και της Β΄Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν σε προσκυνηματική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Άγιον Όρος από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2014. Tην ομάδα συγκρότησαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Θ. Αλεπάκος, Γ. Γκικάκης, Ι. Κορτέσης και Δ. Μπαμίδης και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Κ. Αθανασόπουλος, Σ. Αντωνάτος, Ι.-Μ. Βλάχος, Χ.-Γ. Γιάγκος, Π. Γιαννάκης, Τ. Γουρζής, Α. Κιτμιρίδης, Κ. Κυριακόπουλος, Α. Κυρλόγλου, Ν. Μαμάκος, Γ. Μπρούζας, Δ. Παναγιωτόπουλος, Α. Παπακωνσταντίνου, Κ. Ρώτας, Δ. Τόλιας και Ι. Φράγκος. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Υποδιευθυντής του Λυκείου κ. Χ. Κωνσταντόπουλος και οι καθηγητές κ. Κ. Τσιώρης, κ. Φ. Τακόπουλος, κ. Α. Μαναρίδης, κ. Δ. Μαντέλος, κ. Β. Γκαβέρας και κ. Β. Μητσέας. Η αποστολή φιλοξενήθηκε στις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Βατοπεδίου, Ιβήρων και Καρακάλου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν παλαιές και μοναδικές βυζαντινές εικόνες, να γνωρίσουν από κοντά τη λατρευτική ζωή των μοναχών και να σταθούν σε χώρους που επί χίλια χρόνια λειτουργούν συνεχώς για 365 ημέρες τον χρόνο. Επίσης, είχαν την ξεχωριστή εμπειρία να ξεναγηθούν στα πλουσιότατα Σκευοφυλάκια των Μονών και να θαυμάσουν ανεκτίμητους πολιτισμικούς θησαυρούς. Περγαμηνές, κώδικες, χειρόγραφα, αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, παλιά βιβλία, εικόνες, έργα αργυροχρυσοχοΐας και πολλά άλλα εκθέματα αποτελούν μέρος μόνον του συνόλου των θησαυρών που φυλάσσονται στις μονές.

Η πνευματικότητα του χώρου, η φιλόξενη διάθεση των μοναχών, η πλουσιότατη και πανέμορφη αθωνική φύση και η μοναδικότητα του τοπίου χαράχθηκαν ανεξίτηλα στο νου και την καρδιά των μελών της αποστολής.

Επιστροφή