Συμμετοχή δύο μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στην 29η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ)

Συμμετοχή δύο μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στην 29η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ)

Απρ 11, 2014
Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Ε. Μακρίδη και Κ. Μητσοτάκης συμμετείχαν στις εργασίες της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ν

 

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Ε. Μακρίδη και Κ. Μητσοτάκης συμμετείχαν στις εργασίες της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε από την 5η έως την 7η Απριλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Akmi και της OTE Academy.

Κατά τη διάρκεια της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 νέοι από την Ευρώπη, οι μαθητές, ενταγμένοι σε επιτροπές, ασχολήθηκαν με διαφορετικά θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες από τις αποστολές των σχολείων (delegates) χωρίσθηκαν σε επιτροπές (committees) και μέσα από δραστηριότητες γνωρίσθηκαν μεταξύ τους (teambuilding). Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθησαν οι συζητήσεις στις επιτροπές (committee work), οι οποίες κατέληξαν ομόφωνα σε ένα Ψήφισμα (Resolution) ανά επιτροπή. Την τρίτη ημέρα παρουσιάσθηκαν στην Ολομέλεια (General Assembly) τα Ψηφίσματα όλων των επιτροπών και ακολούθησε διάλογος με βάση αυτά, ώστε να επικυρωθούν ή όχι από το σύνολο των delegates. Όσα ψηφίσματα εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης αποτελούν τις προτάσεις των νέων μαθητών και θα αποσταλούν από το Ε.Κ.Ν.Ε σε πολιτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών της Συνδιάσκεψης οι μαθητές Ε. Μακρίδη και Κ. Μητσοτάκης επελέγησαν ως αναπληρωματικά μέλη της ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 77η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. (European Youth Parliament/Schwarzkopf-Foundation, EYP/SF) που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας το φθινόπωρο του 2014.  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους οι μαθητές ως αναπληρωματικά μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνή φόρα, περιφερειακές και εθνικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τακτική βάση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Επιστροφή