Διακρίσεις μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο «ACSTAC»

Διακρίσεις μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο «ACSTAC»

Απρ 6, 2014
Στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference – Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας), που διοργάνωσε το
Στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference – Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας), που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2014, συμμετείχαν 39 μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου/ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού με ερευνητικές/επιστημονικές εργασίες και ένας μαθητής του ΙΒ1 ως κριτής.
Οι εργασίες των μαθητών του Σχολείου μας απέσπασαν τις παρακάτω διακρίσεις:
Οι μαθήτριες της Α΄6 τάξης του Γενικού Λυκείου Β. Καλογιάννη και Α. Τσαβέα με τίτλο εργασίας «Η αντοχή της τρίχας» και επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Α. Τσιαντούλα πήραν το βραβείο «Καλύτερης εργασίας» στον τομέα της Φυσικής. Επιπλέον, η μαθήτρια Β. Καλογιάννη πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «πόστερ» με την εργασία «Drugs and chocolate: what is their similarity?» και επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Δ. Κοντοσταυλάκη.
Οι μαθητές της γ΄4 τάξης του Γυμνασίου Κ. Γρηγοράκης, Ν. Καλογερόπουλος και Φ. Φούρλας της ομάδας Φυσικής Σκέψης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Φ. Βαλλίνα πήραν το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και το βραβείο «Πρωτότυπης εργασίας» στον τομέα της Φυσικής με την εργασία τους «Physics in videogames and their connection with the real world». Τέλος, οι μαθητές Ε. Βελισσαρίου (γ5) , Μ. Βερίγος (β4), Χ. Καλογερόπουλος (β4), Μ. Καλογεροπούλου (γ5), Σ. Μαρής (β3) και Α. Χατζηδάκη (γ5) της ομάδας Βιολογικής Σκέψης με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Δ. Κοντοσταυλάκη και την κ. Λ. Μωραΐτη πήραν το βραβείο της «Πιο καλά τεκμηριωμένης εργασίας» στον τομέα της Βιολογίας με την εργασία τους «Γευσιγνοσμία».
Οι Διευθύνσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και ο Ακαδημαϊκός Κλάδος Φυσικών Επιστημών συγχαίρει τους μαθητές μας.
Επιστροφή