Πρόκριση μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Τελική Φάση του 3ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Πρόκριση μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Τελική Φάση του 3ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Απρ 5, 2014
Στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με γενικό θέμα «Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο
Στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με γενικό θέμα «Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, διά του Τμήματος Φιλοσοφίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) έλαβαν μέρος δεκατρείς (13) μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και τρεις (3) μαθητές του ΙΒ1 Κολλεγίου Ψυχικού.
Η μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Ελένη-Μαρία Κατσιρέα προκρίθηκε στην τελική φάση του Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 28 και 29 Μαρτίου 2014.

Οι μαθητές που θα διακριθούν στην τελική φάση του Διαγωνισμού έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, που διοργανώνεται ετησίως από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP: Fédėration internationale des sociétées de philosophie). Φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Μαΐου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Τους μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό προετοίμασε ο Συντονιστής του Ακαδημαϊκού Τμήματος Ιστορίας και Κοινωνικών Σπουδών Γυμνασίου και φιλόλογος Γυμνασίου/Γενικού Λυκείου κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού συγχαίρει τη μαθήτρια και της εύχεται καλή επιτυχία στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Επιστροφή