Συμμετοχή στο 20ό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA

Συμμετοχή στο 20ό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA

Μαρ 11, 2014
Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 20ό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής Helmepa.
Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 20ό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής Helmepa. Τα 15 παιδιά – μέλη του Συμβουλίου για το 2013, ηλικίας 5 – 13 ετών, εκπροσώπησαν το σύνολο των παιδιών του προγράμματος της περσινής σχολικής χρονιάς. Τη χρονιά αυτή το τμήμα 2α του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών διακρίθηκε ως ένα από τα πιο δραστήρια του νομού μας. Για το λόγο αυτό, o μαθητής μας Δημήτρης Γαλερός εκπροσώπησε στο Συμβούλιο τα παιδιά του νομού Αττικής. Ο μαθητής συνοδεύτηκε από τους γονείς του και τη δασκάλα του κ. Ιωάννα Αδάμη. Το Συμβούλιο αντιπροσώπων αντάλλαξε εμπειρίες, πρότεινε ιδέες για τη βελτίωση του προγράμματος, συζήτησε προτάσεις και ο μαθητής μας μίλησε για την εμπειρία του, μεταφέροντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης ανέφερε στο Συμβούλιο:

Πέρσι κάναμε διάφορες δραστηριότητες στην τάξη μας, για να μάθουμε πώς μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον. Μάθαμε πώς μπορούν όλοι οι άνθρωποι να φροντίζουν τα αγαθά που μας προσφέρει η φύση.

Εμείς τα παιδιά έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και να φτιάξουμε το δικό μας παράδεισο. Μπορούμε να θυμίζουμε σε όσους ξεχνούν και δε βοηθούν, ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Μόνο αν συμμετέχουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος θα γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Ακόμη και μία μικρή προσπάθεια μπορεί να έχει μεγάλα αποτελέσματα!

Το μήνυμα που έστειλε ήταν το εξής:

 Οι άνθρωποι φεύγουν, τα δάση μένουν.

Αξίζει πραγματικά να προσέξουμε ιδιαίτερα το μήνυμα του μαθητή μας και να προσπαθήσουμε, όπως μας προτρέπει άλλωστε και η Helmepa, όλοι μαζί να σώσουμε τη γη μας!
Επιστροφή