Επίσκεψη της Μαθητικής Κοινότητας στο Λύρειο Ίδρυμα

Επίσκεψη της Μαθητικής Κοινότητας στο Λύρειο Ίδρυμα

Μαρ 11, 2014
Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών επισκέφτηκε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών επισκέφτηκε το Λύρειο Παιδικό  Ίδρυμα. Από την περσινή σχολική χρονιά, η Μαθητική Κοινότητα ενισχύει το ίδρυμα εβδομαδιαία προσφέροντας τρόφιμα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, που έχουν περισσέψει από την τραπεζαρία του Σχολείου μας.

Αρχικά οι μαθητές μας συναντήθηκαν με τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του διθέσιου δημοτικού σχολείου του Ιδρύματος, 17 συνολικά, αντάλλαξαν εμπειρίες από την καθημερινή σχολική ζωή και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. 

Επίσης, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον οικισμό του Ιδρύματος  που λειτουργεί ως ένα πρότυπο "Ορθόδοξο Χωριό" και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Στόχος του Ιδρύματος είναι να προσφέρει στα παιδιά αυτά μία ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.lyreio2

Μετά την επίσκεψη οι μαθητές του Σχολείου μας τόνισαν πόσο χάρηκαν γνωρίζοντας τα παιδιά του Ιδρύματος, γιατί ένιωσαν πόσο χρήσιμη είναι η βοήθεια που προσφέρουν και πόσο σημαντικό είναι να γινόμαστε εθελοντές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων μας.
Επιστροφή