Bookwave 2013

Bookwave 2013

Μαρ 11, 2014
Συμμετοχή του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών στη Δράση "BOOKWAVE 2013"Το μήνα Νοέμβριο το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη

Συμμετοχή του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών στη Δράση "BOOKWAVE 2013"

Το μήνα Νοέμβριο το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2013 με σκοπό την προσφορά καινούριων - ή σχεδόν καινούριων - παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και ιδρυμάτων της Αττικής που έχουν ανάγκη «εξοπλισμού». H δράση αποτελεί πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all, (που εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο Project Cicero της Νέας Υόρκης), και έχει συνδιοργανωτές το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.                  

Η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού δραστηριοποιήθηκε έντονα με αποτέλεσμα να προσφερθούν από τους μαθητές πολλά λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά της πρώτης και δεύτερης σχολικής βαθμίδας. Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν και στάλθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη με την ευχή και την ελπίδα να φέρουν και άλλα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από μικρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν καλές αναγνωστικές συνήθειες.

 

Επιστροφή