Συμμετοχή στο 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Αστυνομίας για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Συμμετοχή στο 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Αστυνομίας για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Νοε 5, 2013
Στις 7 Φεβρουαρίου μαθητές των τμημάτων 6β και 6γ του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών παρακολούθησαν τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου της ΑΕΑ/ΥΠΟΑΔΗΕ/Υποδιε

Στις 7 Φεβρουαρίου μαθητές των τμημάτων 6β και 6γ του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών παρακολούθησαν τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου της ΑΕΑ/ΥΠΟΑΔΗΕ/Υποδιεύθυνσης δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.

Το συνέδριο περιλάμβανε τρεις ενότητες που διεξήχθησαν σε διαφορετικές αίθουσες και παράλληλο χρόνο. Οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν την ενότητα “Cyberbullying”, σκοπός της οποίας ήταν να αναλύσει και να προβάλει τους κινδύνους που ενέχει σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο για τα παιδιά το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού. Οι  εισηγήσεις στην ενότητα έγιναν από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, τον Προϊστάμενο της Υπ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Δ/ντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη και από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημέρωσαν στη συνέχεια τους συμμαθητές τους στο σχολείο για όσα έμαθαν.  

 

Επιστροφή