Επιτυχόντες μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς AMC10 και AMC12 της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας

Μαϊ 7, 2013
Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Εμμανουήλ Τάσος, Αλέξανδρος Βασιλειάδης-Λιαροκάπης και Ιωάννης Καρακόζης διακρίθηκαν στ

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Εμμανουήλ Τάσος, Αλέξανδρος Βασιλειάδης-Λιαροκάπης και Ιωάννης Καρακόζης διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό AMC 10 πετυχαίνοντας τις τρεις καλύτερες βαθμολογίες μεταξύ των συμμαθητών τους (99, 91,5 και 87 αντίστοιχα).

Ειδικότερα, ο μαθητής Εμμανουήλ Τάσος βάσει της βαθμολογίας που επέτυχε (99) τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο (bronze medal).

Επίσης, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αικατερίνη Τσαούτου και Νικόλαος Παπαδέας και ο μαθητής της Β΄ τάξης Ιωάννης Παπαγεωργίου διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό AMC 12. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αικατερίνη Τσαούτου επέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμμαθητών της (85,5).

Τέλος, οι μαθητές του ΙΒ2 Αχιλλέας Λιούγκας, Ιωάννης Οικονόμου, Περικλής Κορκόντζελος, Γεώργιος-Νικόλαος Κετσόπουλος, Ελένη-Μαρία Τσιρίκου και Έζερ Μωυσής διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό AMC 12 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, στο Διαγωνισμό ΑΙΜΕ (American Invitational Mathematics Examination), που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου 2013. Ο Αχιλλέας Λιούγκας επέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμμαθητών του (94,5).

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν και εύχονται σε εκείνους που θα λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό ΑΙΜΕ καλή επιτυχία.

Επιστροφή