Εκπαιδευτική αποστολή του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στο ACSTAC

Εκπαιδευτική αποστολή του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στο ACSTAC

Φεβ 7, 2013
Εκπαιδευτική αποστολή του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στο ACSTAC Στις 9 και 10 Μαρτίου 2013, ομάδα 37 μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Γενικού Λυκε

Εκπαιδευτική αποστολή του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στο ACSTAC

Στις 9 και 10 Μαρτίου 2013, ομάδα 37 μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, συμμετείχε με 19 εισηγήσεις στο 30 μαθητικό συνέδριο επιστήμης και τεχνολογίας (ACSTAC) που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Κολλέγιο Ανατόλια.

Επτά από τις εργασίες έλαβαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

1. «Η Θεωρία του Χάους» των μαθητριών της Α΄ Λυκείου Αντιγόνης Αλειφέρη και Ελένης Αλεξανδράκη βραβεύτηκε ως η πιο τεκμηριωμένη εργασία στο πεδίο των Μαθηματικών.

2. «Πλατωνικά Στερεά» της μαθήτριας της Α΄ Λυκείου Δανάης Γιαννοπούλου βραβεύτηκε ως η πιο τεκμηριωμένη εργασία στο πεδίο των Μαθηματικών.

3. «Αθροίζοντας για τα Μαθηματικά και όχι για την άθροιση» των μαθητών της Α΄ Λυκείου Άγγελου Βασιλείου και Γ΄ Λυκείου Παναγιώτη Βασιλείου βραβεύτηκε ως η πιο πρωτότυπη εργασία στο πεδίο των Μαθηματικών.

4. «Κατασκευή απτικού συστήματος ελέγχου» των μαθητών της Β΄ Λυκείου Νικολάου Αγκαθέρη και Γεωργίου Παπαδόπουλου βραβεύτηκε ως η πιο πρωτότυπη και ως καλύτερη εργασία στο πεδίο της Πληροφορικής.

5. «Μέτρηση ειδικού φορτίου ηλεκτρονίου των μαθητριών της Α΄ Λυκείου Χάρις Λιούγκα και Βασιλικής Λυμπεροπούλου ως η πιο ενδιαφέρουσα στο πεδίο της Φυσικής.

6. «Τρόποι Θέρμανσης» των μαθητών της Α΄ Λυκείου Ρωμανού Μπολώτα, Αικατερίνης Παπαγεωργίου, Φίλιππου Νάκα και Παρασκευά Αυγερινού βραβεύτηκε ως η πιο τεκμηριωμένη εργασία στο πεδίο της Φυσικής.

7. «The Effect of Concentration on Apparent Specific Gravity of Solutions of Polyols Solutions of Sucrose» των μαθητών της Α΄ Λυκείου Νικολάου Νικολόπουλου και Χριστίνας-Αλεξάνδρας Λούη βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία στο πεδίο της Φυσικής.

Επιστροφή