Κοινή Συνεδρίαση Συμβουλίων για τους Στρατηγικούς Στόχους 2019 - 2020

Κοινή Συνεδρίαση Συμβουλίων για τους Στρατηγικούς Στόχους 2019 - 2020

Ιουν 24, 2019
Tη Δευτέρα, 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Κολλεγίου Αθηνών στο campus του Ψυχικού.

Tη Δευτέρα, 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Κολλεγίου Αθηνών στο campus του Ψυχικού.

Τα δύο Συμβούλια που συνεδρίασαν στο George Economou Informatics Center, συζήτησαν για την πρόοδο που επετεύχθη κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και έθεσαν τους στρατηγικούς στόχους της επόμενης χρονιάς.

 

Στη συνέχεια έγινε ενημερωτική συνάντηση – διάλογος με το προσωπικό του Σχολείου στο Θέατρο. Οι κ.κ. Νικόλαος Τσαβλίρης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΕΙ και Αλέξης Μίχας, πρόεδρος του Board of Trustees παρουσίασαν ονομαστικά τα μέλη των δύο συμβουλίων, καλωσόρισαν τους νεοεισερχόμενους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανανέωση που έχει επιτευχθεί.

Στον χαιρετισμό του ο κ. N.Τσαβλίρης, ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που επιτελέστηκε τη χρονιά που πέρασε και τόνισε πως κεντρικός στόχος είναι το Σχολείο να γίνει Κέντρο Αριστείας με διεθνή προσανατολισμό της εκπαίδευσης. Να είναι ένα σχολείο εξωστρεφές, που σέβεται και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, που έχει μαθητές από όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανοικτό στην κοινωνία και στα σύγχρονα παιδαγωγικά και επιστημονικά ρεύματα της εποχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων κ. A. Μίχας εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο συμβουλίων και του προέδρου Richard Jackson και τόνισε την ανάγκη σωστής προετοιμασίας των μαθητών με διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. A. Μίχα θα πρέπει να είναι η διαρκής επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη των εκπαιδευτικών μας.

Ο President Richard Jackson στον χαιρετισμό του ανέφερε πως τα δύο Συμβούλια έχουν κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργάζονται στενά για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων. Όπως είπε αναφερόμενος στους εργαζομένους, "είμαστε όλοι μια ομάδα και εργαζόμαστε προς όφελος του Σχολείου".

 

Ακολούθησε διάλογος των Προέδρων, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη εύρεσης νέων πόρων και η αύξηση του αριθμού Υποτροφιών Αριστείας και Οικονομικής Ενίσχυσης.

 

Στη συνέχεια, στελέχη Διευθύνσεων του Σχολείου και του ΕΕΙ έκαναν παρουσίαση για τους τομείς της ευθύνης τους παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε.

 
Αριστερά: Ο Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων ΕΕΙ, κ. Απόστολος Αθανασόπουλος. Δεξιά: Ο Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Λεωνίδας Χατζηδάκης.
Αριστερά: Η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κα. Ελένη Μαθιουδάκη. Δεξιά: Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing κα. Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη.
Αριστερά: Η Διευθύντρια Ανάπτυξης Πόρων κα. Μαίρη Τριανταφύλλου.

Τα μέλη των δύο Συμβουλίων διαβεβαίωσαν για τη συνέχιση του διαλόγου και τη στενή συνεργασία και τους επόμενους μήνες για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων του Κολλεγίου. 

Την επομένη μέρα, μέλη του Συμβουλίου των Επιτρόπων ξεναγήθηκαν από μαθητές-πρεσβευτές του Σχολείου στα campus του Ψυχικού και της Κάντζας.

 

 

Επιστροφή