Κολλεγιάδα αφιερωμένη στο Βιβλίο

Κολλεγιάδα αφιερωμένη στο Βιβλίο

Απρ 10, 2019
Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη η 2η Κολλεγιάδα, αφιερωμένη στο Βιβλίο, με τίτλο «Πνευματικές και ψυχικές διεργασίες πίσω από τη συγγραφή».

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη η 2η Κολλεγιάδα, αφιερωμένη στο Βιβλίο, με τίτλο «Πνευματικές και ψυχικές διεργασίες πίσω από τη συγγραφή». Τέσσερεις κορυφαίοι συγγραφείς και απόφοιτοι του Κολλεγίου, ο Νίκος Δήμου (’54), ο Γιώργος Μαυρογορδάτος (x63), ο Τεύκρος Μιχαηλίδης (’73) και ο Χρήστος Χωμενίδης (’85) συζήτησαν και ανέλυσαν ο καθένας από τη δική του πλευρά όλη τη σύνθετη και πολλές φορές επίπονη διαδικασία που απαιτείται για τη σύλληψη και συγγραφή ενός βιβλίου. 

 

Οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφέρουν την ιδιαίτερη σχέση που είχαν με το Κολλέγιο ανατρέχοντας σε μνήμες που έμμεσα ή άμεσα τους βοήθησαν να στραφούν προς την συγγραφή.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Καθηγητής του Κολλεγίου Αθηνών Σωκράτης Κουγέας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Διευθυντής / President Richard Jackson, και η Αλεξάνδρα Παπάζογλου, επικεφαλής των Βιβλιοθηκών του Κολλεγίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο αφιέρωμα του Κολλεγίου για το σχολικό έτος 2018-2019: «Το βιβλίο: Ζωτικό στοιχείο της μακρόχρονης Κολλεγιακής πνευματικής-μορφωτικής παράδοσης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ημερίδα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επιστροφή