H Google τιμά τον απόφοιτο Μιχάλη Δερτούζο (’54)

H Google τιμά τον απόφοιτο Μιχάλη Δερτούζο (’54)

Νοε 6, 2018
Τον πρωτοπόρο, οραματιστή της Πληροφορικής και απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών Μιχάλη Δερτούζο (’54) τίμησε τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου η Google με το καθιερωμένο doodle* στην κεντρική της σελίδα.

Τον πρωτοπόρο, οραματιστή της Πληροφορικής και απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών Μιχάλη Δερτούζο (’54) τίμησε τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου η Google με το καθιερωμένο doodle* στην κεντρική της σελίδαΟ Μιχάλης Δερτούζος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου του 1936. Mετά την φοίτησή του στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε με υποτροφία Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και έκανε το διδακτορικό του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ). Το 1968 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του διακεκριμένου πανεπιστημίου και ανέλαβε τη διεύθυνση του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS).

 

Προέβλεψε από νωρίς την παγκόσμια επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας, ανάμεσα στους οποίους και η δημιουργία του Διαδικτύου.

Τη δεκαετία του ’60 ο Μιχάλης Δερτούζος δώρισε στο αγαπημένο του Σχολείο, τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή που σήμερα κοσμεί τη σοφίτα του Μπενακείου.

*Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

https://www.athenscollege.edu.gr/docs/default-source/news-htmlcontent-files/h-google-tima-ton-apofito-mihali-dertouzo-54-www.google.com.html; charset=iso-8859-1?Status=Master&sfvrsn=6b60fd5f_0&download=true

Επιστροφή