Kοινή Συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων για τη νέα σχολική χρονιά

Kοινή Συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων για τη νέα σχολική χρονιά

Σεπ 6, 2018
Η εναρκτήρια Κοινή Συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο του Κολλεγίου.

Η εναρκτήρια Κοινή Συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο του Κολλεγίου. Κατά το χαιρετισμό του, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson εξέφρασε την αισιοδοξία του για την σχολική χρονιά που ξεκινάει. Παράλληλα, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συνεργάτες του Σχολείου, μαθητές, γονείς αλλά και αποφοίτους που βοήθησαν στην εκστρατεία συμπαράστασης του Κολλεγίου προς τα θύματα της πυρκαγιάς του Ιουλίου.

 

Ο νέος Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ, Απόστολος Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας σχολικής χρονιάς και παρουσίασε τα εξαιρετικά αποτελέσματα των εξετάσεων των τελειοφοίτων του 2018.

Διεύθυνση και Εκπαιδευτικοί τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Εμμανουήλ Κονδύλη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλους του Σωματείου του ΕΕΙ που απεβίωσε αιφνιδίως τον περασμένο Αύγουστο.

Για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού μίλησε η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών, Χριστίνα Ρασιδάκη και ειδικότερα για το πρόγραμμα «3Step Anti-Bullying» που έχει εκπονήσει. Βιωματικά σεμινάρια για το θέμα, θα πραγματοποιηθούν για τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων του ΕΕΙ τις επόμενες ημέρες.

 

Σημαντική ήταν η ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Eric Lauzon, IT specialist και πρώην Global Chief Information Officer για τον Οργανισμό του International Baccalaureate. Ο κ. Lauzon μίλησε για την εκμάθηση στον 21ο αιώνα και τις προσεγγίσεις στη γνώση, ενώ έως την Παρασκευή πραγματοποιεί ειδικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σχετικά με τα Diploma Programme, Middle Years Programme και Primary Years Programme του IB.

Επιστροφή