Διεθνής Διάκριση Αειφόρου Αρχιτεκτονικής στο Νηπιαγωγείο του ΕΕΙ

Διεθνής Διάκριση Αειφόρου Αρχιτεκτονικής στο Νηπιαγωγείο του ΕΕΙ

Μαϊ 29, 2016
Το Πρότυπο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού) έλαβε πρόσφατα μία μεγάλη διάκριση, που τιμά διεθνώς την Ελλάδα.

Το Πρότυπο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού) έλαβε πρόσφατα μία μεγάλη διάκριση, που τιμά διεθνώς την Ελλάδα. Του απονεμήθηκε η παγκόσμιας εμβέλειας ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design –Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό). Tο Νηπιαγωγείο του ΕΕΙ είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που βραβεύθηκε με Platinum. Είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο σχολικό κτίριο (εκτός των ΗΠΑ), που βραβεύεται με την ανώτατη αυτή αναγνώριση αριστείας του U.S. Green Building Council (Συμβούλιο Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ).

Η αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του έγινε από τον Αλέξανδρο Κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του και είναι προσφορά (pro bono) προς το μη κερδοσκοπικό Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Το Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» εγκαινιάσθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 και λειτουργεί στο campus Ψυχικού του Κολλεγίου.

Είναι δίγλωσσο (ελληνικό-αγγλικό).  Έχει δύο τάξεις:  προνηπιακή με 138 παιδιά και νηπιακή με 146 παιδιά.  Συνδυάζει υψηλή ποιοτική στάθμη από πλευράς εκπαιδευτικής-παιδαγωγικής, οργάνωσης, υποδομής-εξοπλισμού, με την αρχιτεκτονική αρτιότητα –αισθητικά και λειτουργικά. Αποτελεί υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής και κατασκευής, όπως επιβεβαιώνει και η βράβευσή του με Platinum LEED.

 

Επιστροφή