Διάκριση μαθήτριας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών  στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Μαρ 29, 2024

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν τον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες». Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων δημόσιων και ιδωτικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του Διαγωνισμού ήταν να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των τελικών έργων που υποβλήθηκαν ήταν ο Ελληνισμός της Κύπρου. Τα σχολεία μπορούσαν να υποβάλουν ως τελικά προϊόντα διάφορες μαθητικές δημιουργίες όπως:

-Διήγημα

-Παραμύθι

-Μουσική σύνθεση (ολοκληρωμένο τραγούδι ή μουσική σύνθεση ή μελοποίηση γνωστού ποιήματος)

-Εικαστικό έργο (ζωγραφιά, αφίσα, σκίτσο)

-Σποτ μικρής διάρκειας (που θα έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει, να καταστήσει τον θεατή γνώστη και συμμέτοχο του προβλήματος)

-Ταινία μικρού μήκους που θα έχει τη μορφή μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ

-Κατασκευή τρισδιάστατη

-Σχολική εφημερίδα

-Ιστοσελίδα ή blog

-Project

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Αικατερίνη-Μαρία Αγοράνου διακρίθηκε στον Διαγωνισμό λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Μουσική σύνθεση (ολοκληρωμένο τραγούδι ή μουσική σύνθεση ή μελοποίηση γνωστού ποιήματος) με το έργο της «Κυπριακή Ραψωδία».

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας για την επιτυχία της!

Επιστροφή