Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Χάουλαντ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

Μαρ 27, 2024

Tην Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού «Χάουλαντ» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου. Κάτοχος του Επάθλου «ΧΑΟΥΛΑΝΤ» για το σχολικό έτος 2023-2024 ανακηρύχθηκε ο μαθητής Αχιλλέας-Βασίλειος Κουκάς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα με θέμα:

Το Κολλέγιο Αθηνών θεμελιώθηκε από τους ιδρυτές του πάνω σε μια εκπαιδευτική φιλοσοφία, που σκοπό έχει να παρέχει όχι απλώς γνώσεις, αλλά πολύπλευρη παιδεία, να μορφώνει, να συντελεί στη διάπλαση ανθρώπων με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενεργών, υπεύθυνων πολιτών με πνευματική και ψυχική καλλιέργεια. Η φιλοσοφία αυτή και τα πρωτοποριακά προγράμματα που την υλοποίησαν διαμόρφωσαν ένα κλίμα, μέσα στο οποίο βάδισαν και βαδίζουν αρμονικά, πλάι-πλάι, η προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης, η ενθάρρυνση της επιστημονικής σκέψης, οι επιδόσεις στον αθλητισμό, η θεραπεία των τεχνών.

Δ. Καραμάνος, Αγωγή Ψυχής - Τέρψη Ζωής, έκδοση Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, 2003.

Οι αξίες του Κολλεγίου, που αποτυπώνονται στα τέσσερα εμβλήματα του Θυρεού του, διαμορφώνουν πολίτες ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο κ. Σωτήριος Φωτέας ’02, Δικηγόρος, Διδάκτωρ του Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

  1. Δάψη Αγγελική
  2. Θεοδοσιάδης Γεώργιος
  3. Κουκάς Αχιλλέας-Βασίλειος
  4. Μακρή Νικολαΐς
  5. Νάκας Γεώργιος  

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές και οι μαθήτριες:

  1. Γεωργούσης Δημήτριος
  2. Καμπάνη Δέσποινα
  3. Πανουργιά Στυλιανή-Ελένη
  4. Παπαγεωργίου-Γονατάς Δημήτριος-Μάριος
  5. Χατζησταματίου Χαρίκλεια

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

Επιστροφή