Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού 25ης Μαρτίου Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

Μαρ 13, 2024

Tην Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού της «25ης Μαρτίου» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου.

Κάτοχος του Επάθλου της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ» για το σχολικό έτος 2023-2024 ανακηρύχθηκε η μαθήτρια Μιχαέλα Λούτσκα. Ο μαθητής της ίδιας τάξης Ευστράτιος Ράλλης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό.

Οι μαθητές/μαθήτριες διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα:

Οι Ελληνίδες, επώνυμες και ανώνυμες, συνέβαλαν στην οργάνωση της Επανάστασης του 1821, στη διεξαγωγή των μαχών και στην ολόπλευρη στήριξη του Αγώνα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη δυναμική παρουσία των γυναικών στη σύγχρονη Ελλάδα.

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν η κ. Εύα Καραϊτίδη, Διευθύντρια Εκδόσεων Εστία, ο κ. Ιωάννης Κατσαράκης ’95, Τραπεζικός, Κάτοχος του Επάθλου της «25ης Μαρτίου» 1994 και ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Ομότιμος Καθηγητής  Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Οι μαθητές/μαθήτριες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

  1. Ζαγλανίκη Ιουλία
  2. Λούτσκα Μιχαέλα
  3. Παπανικολάου Στυλιανός
  4. Ράλλης Ευστράτιος
  5. Σκεύης Νικόλαος-Εμμανουήλ

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές/μαθήτριες:

  1. Βερυκόκου Μιχαέλα
  2. Βλάντι Χρήστος
  3. Γαργαλιάνος-Κακολύρης Αθανάσιος
  4. Διαμαντάκου Λήδα
  5. Μπαραμπούτη-Τσαγάλου Ελένη

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

Επιστροφή