Εισαγωγικές Εξετάσεις - Υποτροφίες για το σχολικό έτος 2024-2025

Εισαγωγικές Εξετάσεις - Υποτροφίες για το σχολικό έτος 2024-2025

Μαρ 19, 2024

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, 8:30-13:30, θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Ψυχικό οι γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στην α’ Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στο 1ο έτος του International Baccalaureate Diploma Programme για το σχολικό έτος 2024-2025.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών μέχρι την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, Τ: 210-6798138, 210-6741349, email: [email protected] ή [email protected]). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και την ύλη των εξετάσεων:

Γυμνάσιο - Λύκειο

International Baccalaureate Diploma Programme

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Για το σχολικό έτος 2024-2025, το Κολλέγιο προσφέρει:

Για την α' Γυμνασίου

  • τη δυνατότητα πλήρους ή μερικής οικονομικής στήριξης στους εξήντα (60) πρώτους μαθητές που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των  κριτηρίων του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.
  • μέχρι έξι (6) πλήρεις Υποτροφίες σε μαθητές που θα αριστεύσουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.
  • μέχρι τρεις (3) πλήρεις Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος σε μαθητές μεταξύ των πρώτων εξήντα (60) επιτυχόντων που παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά, στη Μουσική ή στα Εικαστικά.

Για την Α’ Λυκείου

  • τη δυνατότητα πλήρους ή μερικής οικονομικής στήριξης στους είκοσι (20) πρώτους μαθητές που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των  κριτηρίων του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.
  • μέχρι τέσσερις (4) πλήρεις Υποτροφίες σε μαθητές που θα αριστεύσουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.
  • μέχρι τρεις (3) πλήρεις Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος σε μαθητές μεταξύ των πρώτων είκοσι (20) επιτυχόντων που παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά, στη Μουσική ή στα Εικαστικά.

Για το 1ο έτος του International Baccalaureate Diploma Programme

  • μία πλήρη υποτροφία σε μαθητή που θα καταταγεί πρώτος και παράλληλα θα αριστεύσει στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.


Από το ξεκίνημα του Κολλεγίου Αθηνών το 1925 λειτουργεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής - κοινωνικής φιλοσοφίας του Σχολείου και θεμελιώδες στοιχείο της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του. Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε άξια παιδιά να σπουδάζουν στο Κολλέγιο, οποιαδήποτε και αν είναι η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους. Χάρη στο Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκαντοντάδες μαθητές, των οποίων οι οικογένειες έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, σπουδάζουν στο Σχολείο με υποτροφία. Για το σχολικό έτος 2023-2024 το Κολλέγιο διαθέτει πάνω από 4.200.000 ευρώ για υποτροφίες.

 

Περιφερειακές Υποτροφίες

Για τους υποψηφίους που φοιτούν σε σχολική μονάδα της περιφέρειας, το Κολλέγιο προσφέρει - εκτός από τις προαναφερθείσες- και Περιφερειακές Υποτροφίες

Όλες οι Υποτροφίες χορηγούνται μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών, εφόσον συνεχίσουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων αυτές χορηγήθηκαν. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε Υποτροφίας είναι η εξαιρετική διαγωγή των μαθητών. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Υποτροφιών (Τ: 210-6798135, 210-6798100 εσωτ. 4775, e-mail: [email protected])

Επιστροφή