Μήνυμα του Διευθυντή/President για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Νοε 27, 2020

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την Ημέρα των Ευχαριστών έστειλε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75. Απευθυνόμενος στους μαθητές του Σχολείου και τους γονείς τους, καθώς και σε όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου, ο κ. Συνολάκης υπενθύμισε το νόημα της ημέρας αυτής τονίζοντας ότι, εν μέσω της πανδημίας, έχει ιδιαίτερη σημασία.

 

Ο κ. Συνολάκης μοιράσθηκε τις εμπειρίες του από τον εορτασμό του Thanksgiving Day στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσε επί πολλά χρόνια. Απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού για την ημέρα αυτή, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τα αγαθά που έχουμε, σκεπτόμενοι άλλους που έχουν ανάγκη και με τις πράξεις μας να δείχνουμε αγάπη και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας. 

 

Ως Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το Κολλέγιο εορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστών από το ξεκίνημά του. Με ποικίλες δράσεις και εορτές που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε όλες τις σχολικές μονάδες και βαθμίδες, οι μαθητές μας μαθαίνουν για την ιστορία και τις παραδόσεις του Thanksgiving αλλά και για τον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας αυτής. Λόγω της πανδημίας, οι καθιερωμένοι εορτασμοί έγιναν εφέτος διαδικτυακά ξεχωριστά για κάθε τάξη των σχολικών μονάδων.  

Επιστροφή