Εκδήλωση προς τιμήν των Δωρητών και Εθελοντών του Κολλεγίου

Εκδήλωση προς τιμήν των Δωρητών και Εθελοντών του Κολλεγίου

Μαϊ 9, 2019
Την Πέμπτη, 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη εκδήλωση προς τιμήν των Δωρητών, των Εθελοντών και των Υποστηρικτών του Κολλεγίου.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη εκδήλωση προς τιμήν των Δωρητών, των Εθελοντών και των Υποστηρικτών του Κολλεγίου. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η νέα δομημένη στρατηγική Διοίκησης και Διεύθυνσης για την αναζήτηση και προσέγγιση νέων δυνητικών δωρητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, όπως αυτή εφαρμόζεται από το νεοσύστατο Γραφείο Ανάπτυξης Πόρων του Σχολείου.

Η βραδιά άνοιξε με τις ομιλίες του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΙ κ. Νικόλαου Τσαβλίρη, του Διευθυντή/President του Κολλεγίου κ. Richard Jackson, της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Γραφείου Ανάπτυξης Πόρων κ. Joann Ryding και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Γραφείου Ανάπτυξης Πόρων κ. Κασταλίας Σαμοΐλη.

Αμφότεροι έθεσαν τους στόχους και την αναπτυξιακή στρατηγική που οδηγεί το Σχολείο στη νέα εποχή και μίλησαν για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων, ώστε το Κολλέγιο να διατηρήσει τη θέση του ως πρωτοπόρο Σχολείο, εφαρμόζοντας και προσφέροντας στους μαθητές του τις πιο εξελιγμένες εκπαιδευτικές μεθόδους, στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, τόνισαν τη σημασία του Προγράμματος Υποτροφιών, που από την ίδρυση του Κολλεγίου έως σήμερα έχει δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές να φοιτήσουν σε αυτό.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες δύο υποτρόφων, οι οποίες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να μπορέσουν να φοιτήσουν στο Κολλέγιο. Όπως σημείωσαν, η μία ως αριστούχος φοιτήτρια πλέον και η άλλη ως μαθήτρια Γυμνασίου, οι ευκαιρίες που τους δόθηκαν άλλαξαν τη ζωή τους.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο με μαρτυρίες δωρητών για το κίνητρο που τους ώθησε να συνεισφέρουν στο Σχολείο αλλά και πόσο σημαντική είναι η προσφορά και η στήριξη με οποιοδήποτε ποσό ή τρόπο από την ευρύτερη Κολλεγιακή κοινότητα στην προσπάθεια αυτή.

 

Όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκαν οι εθελοντές μας που αφιερώνουν τον χρόνο, τις δεξιότητες και τους πόρους τους για την πολύτιμη συμβολή και υποστήριξή τους του Annual Fund. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι επικεφαλής των Επιτροπών για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Δημήτρης Βαμβακόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποφοίτων, Μαργαρίτα Κουτεντάκη, Πρόεδρος και Άννα Παπαδημητρίου-Σιατοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γονέων και Έπη Δούμα, Πρόεδρος της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων.

 

Ακολούθησε η βράβευση των τάξεων αποφοίτων με την υψηλότερη συμμετοχή για τη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών. Τα κύπελλα παρέλαβαν οι εκπρόσωποι -Class Agents- κάθε τάξης: Χάρης Κομσέλης και Απόστολος Δοξιάδης για την τάξη του 1958, Απόστολος Αλλαμανής, Γιάννης Παπαπολίτης και Νινέττα Βαφειά, εκπροσωπώντας τον σύζυγό της Νίκο Βαφειά, για την τάξη του 1968, Μανώλης Καζαμίας και Σπύρος Ταλιαδούρος για την τάξη του 1975, Ευάγγελος Παπανδρέου και Απόστολος Αθανασόπουλος για την τάξη του 1987γ - 1988Δ, Νίκος Πινάτσης για την τάξη του 1998γ - 1999Δ και Μαρίνα Δρίτσα για την τάξη του 2007.

Τιμήθηκαν επίσης για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών οι Μαθητικές Κοινότητες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και οι δρομείς του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού: Νίκος Σκάγιαννης x76 με το μεγαλύτερο σύνολο δωρητών, Θεμιστοκλής Χριστόπουλος, μαθητής ΙΒ, και Μέλανι Δαλακούρα με το μεγαλύτερο ποσό δωρεών.

H βραδιά επεφύλασσε μια έκπληξη στον σύμβουλο του Προέδρου του ΔΣ του ΕΕΙ και επί σειρά ετών επικεφαλής του Προγράμματος Υποτροφιών κ. Δημήτρη Καραμάνο, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα για την αδιάλειπτη και σημαντική προσφορά του στο Κολλέγιο και το Πρόγραμμα.

Επιστροφή