Υποτροφίες Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης 2018 – 2019

Υποτροφίες Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης 2018 – 2019

Ιουλ 16, 2018
Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι.) απένειμε εφέτος δεκαοκτώ υποτροφίες σε μαθητές που διακρίθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α

Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι.) απένειμε εφέτος δεκαοκτώ υποτροφίες σε μαθητές που διακρίθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου, είχαν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη. Οι υποτροφίες χορηγούνται από το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από το Συμβούλιο των Επιτρόπων στην Αμερική και από μεμονωμένους χορηγούς.

Η επιλογή έγινε από Επιτροπή που την αποτελούσαν Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Ι. και του Συμβουλίου των Επιτρόπων και o Διευθυντής/President του Σχολείου.

Τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν τις τελικές αποφάσεις, αφού εξέτασαν την ακαδημαϊκή επίδοση των υποψηφίων και την οικονομική ανάγκη των οικογενειών. Εφέτος, η διαδικασία περιλάμβανε επίσκεψη στο σπίτι των υποψηφίων από ομάδα εκπαιδευτικών και ψυχολόγων.

Στην Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018, ο Διευθυντής /President, Richard Jackson ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής. Οι υποτροφίες Αριστείας-Οικονομικής Ανάγκης απονεμήθηκαν σε δεκαοκτώ μαθητές. Δεκατέσσερις σε μαθητές της Α' Γυμνασίου και τέσσερις σε μαθητές της Α' Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν:

  • επτά πλήρεις υποτροφίες με κάλυψη διδάκτρων κατά 100% (Α΄ Γυμνασίου)
  • επτά μερικές υποτροφίες με κάλυψη διδάκτρων κατά 75% ή 50% (Α΄ Γυμνασίου)
  • τέσσερις πλήρεις υποτροφίες με κάλυψη διδάκτρων κατά 100% (Α' Λυκείου)
Από το σύνολο των δεκαοκτώ υποτροφιών, οι δεκαπέντε απονεμήθηκαν σε μαθητές που προέρχονταν από Δημόσια σχολεία.Η Κολλεγιακή Κοινότητα συγχαίρει τους μαθητές και εύχεται κάθε επιτυχία στις σπουδές τους στο Σχολείο μας.
Επιστροφή