Commencement 2018: Οδηγίες προς τους τελειοφοίτους

Commencement 2018: Οδηγίες προς τους τελειοφοίτους

Ιουν 14, 2018
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥΨυχικό, 14 Ιουνίου 2018Αγαπητοί τελειόφοιτοι, Εκ μέρους των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού σάς συγχαίρουμε για την πρόοδό σας.

 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Ψυχικό, 14 Ιουνίου 2018

Αγαπητοί τελειόφοιτοι, 

Εκ μέρους των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού σάς συγχαίρουμε για την πρόοδό σας. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένες οργανωτικές λεπτομέρειες σχετικά με την Τελετή Αποφοίτησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018. 

  • Την  Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:00, θα γίνει η δοκιμή της Τελετής. Η παρουσία σας είναι απολύτως αναγκαία, καθώς και η έγκαιρη προσέλευσή σας στο Θέατρο Χωρέμη, όπου ο κ. Τσοκάκης θα σας βοηθήσει να αποδώσετε με τον καλύτερο τρόπο τον ΄Υμνο του Κολλεγίου. Θα ακολουθήσει δοκιμή της παρέλασης στα σκαλιά του Μπενακείου. Μετά το τέλος της δοκιμής, θα δοθεί δεξίωση στο προαύλιο του Θεάτρου του Κολλεγίου, στις 20:00.   
  • Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Τελετή Αποφοίτησης. Πρέπει να βρίσκεστε μέσα στο Μπενάκειο το αργότερο στις 17:00. Μετά την Τελετή θα ακολουθήσει στο προαύλιο του Θεάτρου του Κολλεγίου το παραδοσιακό δείπνο των Aποφοίτων. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς να παρευρεθείτε όλοι. Μετά το δείπνο ο Σύλλογος των Αποφοίτων του Κολλεγίου σας προσκαλεί σε αποχαιρετιστήρια γιορτή, στον υπαίθριο χώρο της Λέσχης του ΣΑΚΑ.

Προκειμένου να τονιστεί ακόμη περισσότερο ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας της Τελετής, οι τελειόφοιτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής θα φορούν τήβεννο, ένδυμα διεθνώς καθιερωμένο για επίσημες τελετές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η τήβεννος είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στην Τελετή και θα διατεθεί δωρεάν από το Σχολείο προς χρήση κατά την Τελετή Αποφοίτησης. ‘Οσοι τελειόφοιτοι επιθυμούν να την αγοράσουν (κόστος 135 ) θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018 στη Γραμματεία της Φυσικής Αγωγής (κ. Τίνα Σιαπέρα) και να καταβάλουν το ποσό των 135 €.

Την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, πριν από τη δοκιμή, οι καθηγητές σας θα σας βοηθήσουν να φορέσετε την τήβεννο. Για την παραλαβή της την ημέρα της αποφοίτησης, θα χρειαστεί να καταθέσετε την αστυνομική σας ταυτότητα /το διαβατήριό σας. Η τήβεννος θα παραμείνει την Τρίτη στο Σχολείο. Μετά την ολοκλήρωση της Τελετής, την Τετάρτη το βράδυ, η τήβεννος θα επιστραφεί και κατά την παράδοσή της θα σας επιστραφεί η ταυτότητα/το διαβατήριο, που έχετε καταθέσει.

Καλό είναι να διαθέσετε λίγο χρόνο, για να θυμηθείτε τα λόγια του ΄Υμνου του Κολλεγίου.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές και στη σταδιοδρομία σας.

 

Διονύσιος Τσελέντης

 

Απόστολος Αθανασόπουλος

Συνδιευθυντής

και Διευθυντής Λυκείου

Κολλεγίου Αθηνών

 

Συντονιστής Σχολικών Μονάδων

και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

 

 

 

 

 

ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

 

Now God bring home our minds to School!!

Σωκράτης learned here; Πλάτων taught;

Αριστοτέλης ordered thought

Men used their minds here as men ought

For love of truth and reason’s rule,

For love of truth and reason’s rule!

 

We outgrow Roman, Frank, and Turk,

Athenians and Greeks and men,

We still are growing. Reason then

Shall prove us more than Greek again

If God bring home our minds to work,

Now God bring home our minds to work.

 

 

 

Επιστροφή