Εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών και εθελοντών του Κολλεγίου

Εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών και εθελοντών του Κολλεγίου

Φεβ 24, 2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου (15 Φεβρουαρίου 2018) η καθιερωμένη γιορτή του Fund Drive, αφιερωμένη στους δωρητές και εθελοντές του.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου (15 Φεβρουαρίου 2018) η καθιερωμένη γιορτή του Fund Drive, αφιερωμένη στους δωρητές και εθελοντές του.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Τσαβλίρης και ο Διευθυντής/President Richard Jackson.

Απολογισμό της δράσης των Επιτροπών Fund Drive (Αποφοίτων-AFD, Γονέων-PFD και Γονέων Αποφοίτων-PPFD) έκανε η Κασταλία Σαμοΐλη, επικεφαλής του Fund Drive Office.

 

Ακολούθησε βράβευση των επικεφαλής των τριών Επιτροπών 2016-2017 (Δημήτρη Βαμβακόπουλου και Στέλιου Χαρτζίδη -AFD, Μαργαρίτας Κουτεντάκη και  Κατερίνας Πρωτοψάλτη -PFD, Έπης Δούμα -PPFD), των Μαθητικών Κοινοτήτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού για τη συμβολή τους στην ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών, και των πρωταγωνιστών στο Κολλεγιακό Fund Raising «σκέλος» του Μαραθωνίου, εν συνεχεία, δε η απονομή κυπέλλων στους class agents, που είχαν τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής συμμαθητών τους στο AFD 2016-2017.

Για τη φιλοσοφία, τις αρχές λειτουργίας και τον κοινωνικό-παιδαγωγικό σκοπό του 90χρονου ήδη Προγράμματος Υποτροφιών, κορυφαίου Κολλεγιακού θεσμού, μίλησε ο επικεφαλής του Δημήτρης Καραμάνος, ο οποίος:

  • Έδωσε στοιχεία για τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς (χορήγηση €4.000.000 σε 830 μαθητές με κριτήριο την οικονομική τους ανάγκη).

  • Έκανε μια αναδρομή στο ξεκίνημα του θεσμού Fund Drive το 1967 με ιδιαίτερη αναφορά στον εκλιπόντα Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΕΙ Πέτρο Αλιβιζάτο, έναν από τους πρωτοπόρους του AFD, και στη μακρόχρονη, πολύπλευρη, πολύτιμη προσφορά του στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και γενικότερα στο Κολλέγιο.

 

Στο πλαίσιο των «Επετειακών Εκπλήξεων» της παρέμβασης του Δημήτρη Καραμάνου: Προβλήθηκε ιστορικό-μουσικό βίντεο-αφιέρωμα στο 1967 (έτος δημιουργίας του AFD), βραβεύθηκαν απόφοιτοι, που συμμετείχαν στην πρώτη Επιτροπή AFD και εξακολουθούν να είναι class agents, και ο Χαράλαμπος Βελλής, εκ των πρωταγωνιστών της πρώτης Επιτροπής AFD και σήμερα πρώτος απόφοιτος με δισέγγονο στο Κολλέγιο («τέταρτη γενιά»).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας του Fund Drive από τον νέο Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΕΙ Απόστολο Δοξιάδη.

Επιστροφή