Μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού στο Πρόγραμμα “GreenPatmos”

Μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού στο Πρόγραμμα “GreenPatmos”

Οκτ 24, 2017
Μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο του Προγράμματος CAS του International Baccalaureate Diploma Programme πήραν την πρωτοβουλία, σε συνεργασία

Μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο του Προγράμματος CAS του International Baccalaureate Diploma Programme πήραν την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, να προτείνουν στον Δήμο Πάτμου δενδροφύτευση στο αλσύλιο του νησιού που οριοθετεί το μονοπάτι προς το σπήλαιο της Αποκάλυψης. Τα δένδρα του αλσυλίου έχουν υποστεί καταστροφή από βλαβογόνο έντομο και το μεγαλύτερο μέρος του έχει ήδη ξεραθεί. Η πρωτοβουλία αυτή υιοθετήθηκε από τον Δήμο Πάτμου, που την έθεσε υπό την αιγίδα του.
Η παραπάνω δράση τέθηκε επίσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίχθηκε από πολλούς χορηγούς και πλαισιώθηκε από την «Ομάδα Αιγαίου» και το πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε».
Αφού, λοιπόν, συγκέντρωσαν χρήματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής crowd-funding για την αγορά φυτών και εξοπλισμού, οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού την παραμονή της δενδροφύτευσης συζήτησαν με συμμαθητές τους από τα σχολεία της Πάτμου για το νησί και το περιβάλλον. Μαζί με τους Πάτμιους μαθητές συμμετείχαν στη δενδροφύτευση και έχουν διοργανώσει διαγωνισμούς φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και Δημοτικού των σχολείων της Πάτμου αντίστοιχα σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών του νησιού.

Επιστροφή