O JOHANN SEBASTIAN BACH ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (New)

O JOHANN SEBASTIAN BACH ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (New)

Οκτ 6, 2015
Πολυσήμαντο μουσικό γεγονός αποτελεί η συναυλία «Ο Johann Sebastian Bach και η εποχή του», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 7μ.

Πολυσήμαντο μουσικό γεγονός αποτελεί η συναυλία «Ο Johann Sebastian Bach και η εποχή του», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 7μ.μ., στο Θέατρο του Κολλεγίου* στο Ψυχικό. (Οργάνωση: Τμήμα Μουσικής Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, Ωδείο Κολλεγίου και Θέατρο Κολλεγίου.)

Η συναυλία είναι ένα αφιέρωμα στον Johann Sebastian Bach από τρεις κορυφαίους της μουσικής baroque –και όχι μόνο– στην Ευρώπη: την Eva Kiss (σοπράνο), τον Αναστάση Δημητριάδη (φλάουτο με ράμφος), τον Georges Kiss (τσέμπαλο).

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 40 ετών συνεργασίας των τριών μουσικών που περιλαμβάνει σειρά συναυλιών στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελβετία –τώρα και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη σκηνή της Αίθουσας Χωρέμη ξεκίνησαν τη μεγάλη θεατρική πορεία τους, τη δεκαετία του ΄30, ο Κάρολος Κουν (τότε καθηγητής Αγγλικών και σκηνοθέτης μαθητικών παραστάσεων στο Κολλέγιο), ο Αλέξης Σολομός και ο Τάκης Χορν (τότε μαθητές του Σχολείου) και πολλοί άλλοι μεταγενέστερα.

Στην ίδια αυτή σκηνή (όπου έκανε τα πρώτα μαθητικά μουσικά του «βήματα» ο Αναστάσης Δημητριάδης, απόφοιτος του Κολλεγίου) λάμπρυναν με την παρουσία τους μεγάλες προσωπικότητες της Μουσικής, όπως ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, η Τζίνα Μπαχάουερ, ο Μίνως Δούνιας κ.ά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συναυλία της 18ης Οκτωβρίου συμπίπτει με μια ιστορική επέτειο του Κολλεγίου: τη συμπλήρωση 90 ετών από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του (18 Οκτωβρίου 1925)!

*Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου στο Ψυχικό και όχι στην Αίθουσα Χωρέμη του Σχολείου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

_______________________________________________________________________

Προσκλήσεις:

Θέατρο Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό)

Navigator Travel Agency (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα και Κηφισίας 281 & Σολωμού, Κηφισιά)

_______________________________________________________________________

Πληροφορίες: 210-6717523

 

 

Επιστροφή