Τα Nέα μας

Συμμετοχή του Ομίλου «Training at the United Nations» του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού σε Workshops του Οργανισμού WFUNA (World Federation of United Nations Associations)

Μαϊ 11, 2023

Μαθητές του Ομίλου «Training at the United Nations» του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού και του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν στα workshops του WFUNA (World Federation of United Nations Associations) στη Γενεύη από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου 2023. Τα Workshops είχαν ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τις βασικές έννοιες και αξίες, στις οποίες στηρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να προασπίσει την παγκόσμια ειρήνη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις από υπεύθυνους οργανισμών, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση των συρράξεων, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και την διαφύλαξη της παγκόσμιας υγείας. Επισκέφτηκαν  τον Οργανισμό του Ερυθρού Σταυρού και το Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, ενώ συνομίλησαν με στέλεχος του  Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γενεύη.  Επίσης, περιηγήθηκαν με ξεναγό στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Γενεύης. Τέλος, παρακολούθησαν μέρος των εργασιών της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι παρουσιάσεις που παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες αφορούσαν στις εξής θεματικές ενότητες: 

  • Diplomacy and Multilateralism
  • Humanitarian Law
  • Human Rights
  • Career Development
  • Handling an Epidemic
  • Greening the Globe

Τα Workshops ολοκληρώθηκαν με την επιτυχή αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών και την επίδοση των Certificates of Attendance. Συντονιστές καθηγητές του Ομίλου του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού ήταν η κ. Μπέτυ Πριοβόλου και ο κ. Δημήτρης Κοκορόσκος. Την αποστολή συνόδευσε επίσης ο κ. Αντώνης Παπαλέξης.  

Επιστροφή