Τα Nέα μας

Ενημέρωση μαθητών του Δημοτικού για τη νόσο Alzheimer

Ιαν 12, 2023

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Κάντζα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τη νόσο Alzheimer» από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού. Το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ» υλοποιήθηκε από τις ψυχολόγους της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών κ.κ. Μαρία Παπαγιάννη και Αναστασία Σταθούρου. Η παρουσίαση ήταν διαδραστική και βασιζόταν στη συμμετοχή των παιδιών, που παρακολούθησαν την παρουσίαση με προσοχή, έλυσαν απορίες τους και έπαιξαν πολλά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών για τη νόσο Alzheimer «Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ», έχει στόχο να καλύψει το κενό που υπάρχει σε ενημερωτικό υλικό για παιδιά, σχετικά με την άνοια. Η αναγκαιότητα για μια τέτοια δράση, προκύπτει από το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα υπάρχουν 200.000 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ, στο μέλλον, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι μέσα από απλές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά να καταλάβουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ατόμων με άνοια, πράγμα που θα ενισχύσει τους οικογενειακούς δεσμούς με τον παππού ή τη γιαγιά, καθώς και να τα ενημερώσει για τους τρόπους πρόληψης της νόσου.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002, από συγγενείς ατόμων με άνοια και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σκοπός της Εταιρείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, η κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. 

Επιστροφή