Τα Nέα μας

92η Τελετή Αποφοίτησης

Αυγ 2, 2021

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 η 92η Τελετή Αποφοίτησης – Commencement του Σχολείου μας. Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, η εκδήλωση έγινε με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από την Πολιτεία μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Την Τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης '86 και η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή την αποφοίτηση της κόρης τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75, ο οποίος απένειμε και το President's Award στον Ραφαήλ Μωυσή x52 για την πολύτιμη, ουσιαστική και διαχρονική συνεισφορά του στο Κολλέγιο. 

Χαιρετισμός Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΕΙ κ. Αννίκας Παπαντωνίου


Χαιρετισμός Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή Κώστα Συνολάκη ‘75

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ‘75 αναφέρθηκε στις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία καθώς και στην αναγκαιότητα τήρησης όλων των μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας. 

Με αφορμή τη ραγδαία επιδείνωση που έχει επιφέρει στο περιβάλλον η κλιματική αλλαγή, τόνισε την ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση σε παγκόσμιο επίπεδο και επεσήμανε τον πρωτοπόρο ρόλο της χώρας μας σχετικά με τη λήψη πρωτοβουλιών και μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Ο κ. Συνολάκης παρουσίασε τις προτεραιότητες του Κολλεγίου δίνοντας έμφαση στην σφαιρική παιδεία, την αριστεία, αλλά και την ενίσχυση της ποικιλομορφίας της μαθητικής κοινότητας.


Απονομή President's Award 2021 στον Ραφαήλ Μωυσή x52


Κεντρικός ομιλητής της Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας-Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήριος Τσιόδρας, ο οποίος, εξ αφορμής της ιδιαίτερης συγκυρίας που διανύουμε, μίλησε για την ελευθερία αλλά και την ευθύνη που πρέπει να συμβαδίζουν στη ζωή μας. Ευχήθηκε στους τελειοφοίτους να ζήσουν την ελευθερία τους υπεύθυνα, αναγνωρίζοντας και τη μοναδικότητα της ελευθερίας των άλλων. 

 

Ακολούθησε η απονομή των διακρίσεων και των βραβείων προς τους τελειοφοίτους από τον Γενικό Συντονιστή Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ κ. Χρήστο Παπανικολάου, ο οποίος απηύθυνε και αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς την Τάξη του 2021.

Προσφώνηση Γενικού Συντονιστή Σχολικών Μονάδων ΕΕΙ κ. Χρήστου Παπανικολάου προς την Τάξη του 2021


Η απονομή των διπλωμάτων προς τους τελειοφοίτους έγινε από τον Διευθυντή του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθυντή του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παναγιώτη Γιαννουλάτο.

Η Τελετή Αποφοίτησης έκλεισε με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Μπενακείου Διδακτηρίου, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Παρακολουθήστε βιντεοσκοπημένη, ολόκληρη την Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2021

 

Πρόγραμμα 92ης Τελετής Αποφοίτησης

 

 

 

Επιστροφή