Τα Nέα μας

Ομιλία Αντώνη Κλάψη: «Η Ελληνική Επανάσταση και η ευρωπαϊκή διπλωματία»

Μαϊ 13, 2021

Την Πέμπτη, 13 Μαΐου μίλησε διαδικτυακά στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ο Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αντώνης Κλάψης.

Στην ομιλία του με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση και η ευρωπαϊκή διπλωματία», ο κ. Κλάψης αναφέρθηκε στον ρόλο της διπλωματίας στον αγώνα και στην τελική έκβαση της Επανάστασης του 1821. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος του Κολλεγίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Κλάψης στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις μελών των προεδρείων των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Τον ομιλητή προλόγισε ο Γενικός Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ Χρήστος Παπανικολάου ’85.

 

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Κλάψη

Ο Αντώνης Κλάψης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Wilfried Martens Centre for European Studies στις Βρυξέλλες. Έχει συγγράψει εννέα βιβλία και έχει επιμεληθεί πέντε συλλογικούς τόμους. Πολυάριθμα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε ο τόμος «1821. Η Επανάσταση των Ελλήνων», τον οποίο επιμελήθηκε από κοινού με τον Καθηγητή Θάνο Βερέμη. Σε λίγες ημέρες εκδίδεται στα ελληνικά και τα γερμανικά το βιβλίο του με τίτλο «Αφοσιωμένος σε μια ιδέα. Ο βασιλιάς Όθων και η Ελλάδα».

 

Επιστροφή