Τα Nέα μας

Διεθνής διάκριση προγράμματος του Make-A-Wish Ελλάδος με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών

Διεθνής διάκριση προγράμματος του Make-A-Wish Ελλάδος με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών

Μαρ 5, 2021

Το πρωτοπόρο πρόγραμμα VolunTEENS του οργανισμού Make-A-Wish Ελλάδος, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών, βραβεύθηκε με το Fundraising Innovation Award 2019 από το Make-A-Wish International. Το VolunTEENS έχει ως στόχο οι μαθητές να σχεδιάσουν το ταξίδι της ευχής ενός παιδιού που νοσεί, αλλά και να σκεφθούν δημιουργικά για το πώς θα μπορούσε η εμπειρία αυτή να του μείνει αξέχαστη. 


Το πρόγραμμα VolunΤEENS υλοποιήθηκε κατά τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου ΚΑ, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς του Κολλεγίου. Έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε αυτό 56 μαθητές της β΄ και της γ ΄Γυμνασίου, 4 εκπαιδευτικοί και 4 μέλη του Συλλόγου Γονέων, ενώ έχουν σχεδιασθεί 6 δράσεις για την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα 25 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού Make-A-Wish, που μαθητές Γυμνασίου αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν μόνοι τους τις ευχές των παιδιών. 

Η Γενική Διευθύντρια του Make-Α-Wish Ελλάδος κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου δήλωσε: «Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου και στο  Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Όχι μόνο αγάπησαν το έργο μας αλλά μας βοήθησαν να το δομήσουμε και να το κάνουμε υλοποιήσιμο για τα παιδιά μας. Θα έπρεπε να είναι στόχος όλων μας να συμβάλουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας όσον αφορά στις αξίες, στην ουσία και στον ρόλο του εθελοντισμού. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας».

Επιστροφή