Τα Nέα μας

Αποστολή εκπαιδευτικού τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία της Σάμου

Δεκ 22, 2020

Στο πλαίσιο της δράσης των Μαθητικών Κοινοτήτων του Κολλεγίου για τη στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά διαδραστικών πινάκων για τα σχολεία του νησιού. Με τη συμβολή και του Κολλεγίου, αγοράσθηκαν πέντε διαδραστικοί πίνακες συνολικής αξίας περίπου 12.500 €. Οι πίνακες, μαζί με πέντε υπολογιστές, που αποτελούν επιπρόσθετη δωρεά, απεστάλησαν στους αρμόδιους φορείς του νησιού για να τοποθετηθούν σε σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου.


Παράλληλα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ι. Μ. Καρράς» και των Δημοτικών του Κολλεγίου απέστειλαν 250 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Σάμου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες του lockdown, τα παιδιά κατάφεραν να συγκεντρώσουν είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού, τρόφιμα μακράς διάρκειας, γραφική ύλη, σχολικές τσάντες, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια και ρούχα, τα οποία συσκευάσθηκαν σε κούτες και απεστάλησαν στους αρμόδιους φορείς του νησιού για να διανεμηθούν στους πληγέντες. 

Τα Μαθητικά Συμβούλια των Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή προς τους συμμαθητές τους, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη δράση αλληλεγγύης.

Ευχαριστήριο μήνυμα για τη στήριξη των πρωτοβουλιών των μαθητών απέστειλε και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75 σημειώνοντας:

«Μέσα στο πνεύμα των εορτών, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που στηρίζετε τις πρωτοβουλίες των Μαθητικών Κοινοτήτων μας για κοινωνική προσφορά, όπως τον έρανο για την ενίσχυση των προσπαθειών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ενάντια στη νόσο COVID-19, την ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τους σεισμόπληκτους της Σάμου. Οι πρωτοβουλίες των μαθητριών και των μαθητών μας ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και στηρίζουν την κοινότητα. Κρατούν πάντα το Σχολείο μας στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς και συνεχίζουν την παράδοση».

Επιστροφή