Τα Nέα μας

Διεθνή Βραβεία UIA-Architecture & Children GOLDEN CUBES AWARDS 2017-2020

Δεκ 10, 2020

Την Τρίτη, 2 Ιουνίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα Διεθνή βραβεία UIA Architecture & Children Golden Cubes Awards.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, στην κατηγορία School Award,  η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από το project του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών με τίτλο: «Basic Instructions on how to keep one’s personal logbook».

Το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος της Αρχιτεκτονικής, που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία (2011) στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών. Πρωταρχικός του στόχος είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την Αρχιτεκτονική καλλιεργώντας τους τη δεξιότητα της παρατήρησης και βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν την έννοια της κλίμακας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και πραγματοποιείται από Αρχιτέκτονες – γονείς του Σχολείου μας και μέσα από αυτό, οι μαθητές εξοικειώνονται με το δομημένο περιβάλλον, τα υλικά και τις κατασκευαστικές δυνατότητες, καθώς και τις έννοιες της αρχιτεκτονικής μορφής. Τέλος, οι μαθητές γνωρίζουν την ιστορία της Αρχιτεκτονικής και την αξία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Αρχικά στο πρόγραμμα συμμετείχαν μεμονωμένα τμήματα του Σχολείου μας από διάφορες τάξεις. Τα τελευταία όμως χρόνια το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής έχει ενταχθεί σε όλα τα τμήματα της 5ης τάξης. Πραγματοποιείται σε 8 συναντήσεις και η καταληκτική δραστηριότητα είναι η παραγωγή της τρισδιάστατης μακέτας του Μποδοσακείου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της 5ης Δημοτικού δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συμμετέχουν πολύ ενεργά στη διαδικασία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα Διεθνή Βραβεία!

Επιστροφή