Τα Nέα μας

Ο Nicholas Gage μιλά σε μαθητές της Β’ Λυκείου

Οκτ 17, 2019

Μετά την πολύ επιτυχημένη ομιλία του Nicholas Gage (Νικόλας Γκατζογιάννης) στην εφετινή 90ή Τελετή Αποφοιτήσεως του Σχολείου μας, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος - ερευνητής, επισκέφθηκε το Κολλέγιο την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου και μίλησε σε μαθητές της Β’ Λυκείου. 
Ο κ. Gage αναφέρθηκε στη σημασία της κατανόησης των επιλογών που έχουν οι νέοι και μοιράστηκε τις εμπειρίες του για το πώς ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Θεσπρωτίας και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου διαπρέπει έως και σήμερα.

Συμβούλεψε τους μαθητές να επικεντρωθούν στους στόχους τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και τόνισε πως με διαρκή προσπάθεια μπορούν να καταφέρουν όσα επιθυμούν. Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών για την προσαρμογή του τα πρώτα χρόνια στην Αμερική και το συγγραφικό του έργο αλλά και τη διαδικασία που ακολουθεί κατά τη συγγραφή των βιβλίων του.

 

Λίγα λόγια για τον Nicholas Gage

Γνωστός παγκοσμίως για το πολυβραβευμένο έργο του «Ελένη», ο Nicholas Gage γεννήθηκε το 1939 στο χωριό Λιάς της Θεσπρωτίας και το 1949, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου, διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει έως σήμερα. Σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Δημόσιας Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και το 1964 έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ερευνητικός δημοσιογράφος στο πρακτορείο Associated Press και τις εφημερίδες Boston Herald Traveler, Wall Street Journal και New York Times. Ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που απέκτησε πρόσβαση στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Προέδρου R. Nixon στο σκάνδαλο Watergate και αυτός που αποκάλυψε τον ρόλο του Αντιπροέδρου S. Agnew σε σκάνδαλα διαφθοράς και οδήγησε τελικά στην παραίτησή του. Ως ανταποκριτής στο εξωτερικό έχει καλύψει πολλούς πολέμους.

Έχει γράψει βιβλία για το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και την πολιτική διαφθορά. Το βιβλίο «Ελένη» αναφέρεται στη μητέρα του η οποία εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου από τους αντάρτες του «Δημοκρατικού Στρατού». Έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχει λάβει το πρώτο βραβείο από την Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας. Το έργο, μεταφέρθηκε με επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Ο Nicholas Gage ήταν επίσης συμπαραγωγός της πολύ επιτυχημένης ταινίας «Ο Νονός 3», που είχε προταθεί το 1994 για επτά βραβεία Όσκαρ, μεταξύ αυτών και της Καλύτερης Ταινίας.

 

Επιστροφή