Τα Nέα μας

Αγώνες Μπάσκετ των Special Olympics Hellas στο Κολλέγιο

Νοε 27, 2019

Στο πλαίσιο της 16ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics, την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Ε.Ε.Ι., διοργάνωσαν αγώνες μπάσκετ Unified 3x3, στο Αγγελικούσειο Κλειστό Γυμναστήριο και Χανδρείο Αθλητικό Κέντρο. Πραγματοποιήθηκαν μεικτοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή αθλητών ομάδων των Special Olympics, του 5ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κορωπίου, του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια» και του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. 

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Play Unified – Learn Unified», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών Richard Jackson και ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Ανθυπαστυνόμος Ρήγας Ουσταπασίδης.

Καθοριστική ήταν η συμβολή, η εθελοντική προσφορά και η οργανωτική υποστήριξη όλων των μελών του “A” Association, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Διαιτητών και Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Τον όρκο Αθλητή των Special Olympics απήγγειλε η Σοφία Δρακουλόγκωνα. To πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου.

Επιστροφή