no-image
19
ΦΕΒ
ΚΥΡ
ΩΡΑ: 07:30 ΜΜ - 09:30 ΜΜ

Συναυλία «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία: 500 Χρόνια από τη Γέννησή της»

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 7.30 μ.μ. ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Κολλεγίου Αθηνών, διοργανώνει το Θέατρο του Κολλεγίου, τη μεγάλη αφιερωματική συναυλία ‘Αγία Φιλοθέη η Αθηναία’, στη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, πολιούχου των Αθηνών. Με φόντο την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα του 16ου αιώνα, ξετυλίγεται η μουσική διήγηση του πολυτάραχου βίου της Αγίας Φιλοθέης, ενώ μέσα από τα διαδοχικά στάδια πνευματικής της ενόρασης, προβάλλεται το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών.

Την πρωτότυπη μουσική της συμφωνικής καντάτας, ‘Αγία Φιλοθέη η Αθηναία’, υπογράφει ο Νέστορας Ταίηλορ, διακεκριμένος συνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης – Ψυχικού. 

Τον ρόλο της Αγίας Φιλοθέης θα ερμηνεύσει η διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος και επίτιμη δημότης Ψυχικού, Χριστίνα Πουλίτση, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηλία Βουδούρη. Κατά τη διάρκεια του έργου θα ακουστεί η κατανυκτική ψαλμωδία ‘Κύριε Ελέησον’, του πατέρα Αθανασίου Σκαρκαλά.

Στη συναυλία συμμετέχει επίσης η College Symphony Orchestra του Κολλεγίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαγιαννάκι, Διευθυντή του Ωδείου του Κολλεγίου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Φιλοθεάτισσα δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η ηθοποιός - σκηνοθέτις & Υπεύθυνη πολιτιστικών  εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, Νικόλ Δημητρακοπούλου.

Για πληροφορίες και εισιτήρια επικοινωνήστε με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού στα τηλέφωνα 213 2014705, 213 2014746.

Επιστροφή