Θεατρική παράσταση ""Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη""
04
ΙΟΥΛ
ΠΕΜ
ΩΡΑ: 12:00 ΠΜ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
“THEATRON” OF THE FOUNDATION OF THE HELLENIC WORLD, 254 PIREOS STREET, TAVROS 177 78

Θεατρική παράσταση ""Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη""

Στο πλαίσιο του Μήνα Θεάτρου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Επιτροπή Γονέων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών, σας προσκαλεί μία παράσταση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώματα, μουσική και χορό. Το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου με τα μοναδικά τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι. Πρωταγωνιστούν Μέμος Μπεγνής και Νίκος Ορφανός και μαζί τους ένας θίασος 11 εξαιρετικών ηθοποιών.  

Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη
«ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 11:30 π.μ.Περισσότερες πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων σύντομα. Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα. Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζονται τα έργα «Η Ειρήνη» και οι «Αχαρνείς», τα οποία αναφέρονται στην «ειρήνη» και τον «πόλεμο», θέματα επίκαιρα και καθοριστικά για τον κόσμο μας. Στην «Ειρήνη» ο καλοκάγαθος Τρυγαίος προσπαθεί να απελευθερώσει την Ειρήνη από τη σπηλιά, όπου την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος, ενώ στους  «Αχαρνείς» ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολις δίνει μάχη ενάντια στον πολεμοχαρή στρατηγό Λάμαχο. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται «Ο Πλούτος», όπου ο Αριστοφάνης παραδίδει μαθήματα πολιτικής οικονομίας, καθώς ο ομώνυμος ήρωας είναι τυφλός και δεν βλέπει πού δίνει τα αγαθά του, με αποτέλεσμα να χαρίζει πλούτη στους κακούς. Όμως, όταν ξαναβρίσκει το φως του, γίνεται δίκαιος, κάνοντας μόνο τους καλούς να πλουτίσουν. Τέλος, παρουσιάζονται οι «Όρνιθες»: Δύο Αθηναίοι, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέταιρος, απογοητευμένοι από τη ζωή της πόλης, ψάχνουν έναν ήσυχο τόπο. Πηγαίνουν στη χώρα των πουλιών, ιδρύουν μαζί μ' αυτά μια φανταστική πολιτεία, την Ουρανούπολη, μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη, με φαντασία, ανοιχτή για όλους στο όνειρο και τις ευκαιρίες.

Για πληροφορίες, διευκρινίσεις και εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπεύθυνες Έρη Τσιρώνη-Κακουλίδη 6944 666452 και Σοφία Σόρογκα-Πρόκου 6937 668261.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-6798217, 218 ή στο email [email protected]. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσέλθετε στην παράσταση μισή ώρα πριν από την έναρξη. Μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Μήνα Θεάτρου 2019 εδώ

 

Επιστροφή