Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος «ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ»
27
ΝΟΕ
ΤΡΙ
ΩΡΑ: 12:30 ΜΜ

Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος «ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ»

Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, από τις 10.00 έως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η φετινή αιμοληψία για την Τράπεζα Αίματος «ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ», που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα 2 του Αγγελικουσείου Κλειστού Γυμναστηρίου και Χανδρείου Αθλητικού Κέντρου στο campus του Ψυχικού, με την ιατρική στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Η Τράπεζα Αίματος «ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ» έχει συσταθεί από τους Συλλόγους Γονέων του Σχολείου για την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών και των γονέων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου & ΙΒ) αλλά και όλων των Εκπαιδευτικών του Σχολείου. Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει αρκετές μονάδες αίματος και έχει βοηθήσει σημαντικά σε έκτακτες ανάγκες για αίμα. Φέτος ειδικά ήταν μια χρονιά που η συνδρομή σε αίμα ήταν πολύ απαιτητική.

Η εθελοντική αιμοδοσία των Συλλόγων Γονέων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού πέρα από πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αποσκοπεί στο να βοηθήσει πολλαπλά και τους ίδιους τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς πέραν της ηθικής ικανοποίησης, ωφελούνται από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται, προκειμένου να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσονται από το άγχος εύρεσης αίματος σε μία δύσκολη στιγμή.

Επιστροφή