Βραδιά Origami
02
ΜΑΪ
ΠΑΡ
ΩΡΑ: 12:00 ΠΜ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
BODOSSAKEIO SCHOOL, KANTZA

Βραδιά Origami

Ο Θεατρικός όμιλος του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών και ο όμιλος Origami του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού παρουσιάζουν μια «Βραδιά Οrigami» στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο. Η φαντασία και η δημιουργικότητα, η ευαισθησία και η ψυχαγωγία συναντιούνται για να μας υπενθυμίσουν την ύψιστη τέχνη, την τέχνη της αγάπης.

Ο Θεατρικός όμιλος του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών παρουσιάζει στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο του Μποδοσακείου, το έργο «Οριγκάμι» του Ηλία Κιάμα Τζογόνα.

Είμαστε δεμένοι όλοι οι άνθρωποι πάνω σ' αυτή τη γη; Και αν ναι, τί είναι αυτό που μας ενώνει και πώς μπορούμε να το δείξουμε;

Αυτοί οι προβληματισμοί ξεδιπλώνονται σε μια τάξη σχολείου, με αφορμή τη γνωστή ιστορία της μικρής άρρωστης Γιαπωνέζας, για την οποία παιδιά έφτιαξαν και έστειλαν οριγκάμι, πιστεύοντας ότι έτσι θα σωθεί.

Αναζητώντας τις απαντήσεις, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο η δασκάλα και οι μαθητές της.

Υπενθυμίζουν με τις σκέψεις και, κυρίως, τις πράξεις τους, σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ότι η έγνοια, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι ανεκτίμητες για τη ζωή μας και η μόνη λύση σ’ έναν κόσμο που υποφέρει.

Πριν την έναρξη της παράστασης, ο όμιλος Origami του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού παρουσιάζει, στη Βιβλιοθήκη του Μποδοσακείου, τις βασικές τεχνικές διπλώματος, επιθυμώντας να μυήσει τους παρευρισκόμενους στην «τέχνη του χαρτιού».

Επιστροφή